Mail Ayarları

IPhone - IPad Mail Ayarları

IPHONE İÇİN E-POSTA KURULUMU

1- Öncelikle iPhone telefonunuzun ana menüsünden “Ayarlar” simgesine tıklayınız.

2- Karşınıza gelen ekrandan “Mail, Kişiler, Takvimler” sekmesine tıklayarak devam ediniz.

3- Ardından “Hesap Ekle…” seçeneğini seçiniz.

4- “Diğer” menüsü ile kuruluma devam ediniz.

5- “Mail Hesabı Ekle” seçeneğini seçiniz.

6- Mail kurulum bilgilerinizi yazarak sol üst köşede yer alan “Sonraki” butonuna basınız.

7- Karşınıza gelen ekrandan gelen posta sunucusu ve giden posta sunucusu ayarlarını aşağıdaki gibi, kendi alan adınıza göre düzenleyerek devam ediniz.

8- “SSL kullanılarak Bağlanılamıyor” hatasını “Evet” butonuna basarak geçiniz.

9- Mail kurulumunuzun ilk aşaması tamamlanmıştır. Artık hesaplar bölümünde mail adresinizi görebilirsiniz. Ancak yapmanız gereken birkaç ayar daha var.

10- Mail isminizi seçerek, alt kısımda yer alan menüden SMTP seçeneğini seçiniz.

11- Karşınıza gelen ekrandan “Birinci Sunucu” kısmına tıklayarak “Giden Posta Sunucusu” ayarlarınızda bulunan “SSL Kullan” kısmının “Kapalı” ve “Sunucu Kapısı“nın 587 olmasına dikkat ediniz.

12- Artık mail kurulumunuz başarıyla tamamlanmıştır. Ana menüye geldikten sonra mail sekmesine tıklayarak maillerinizi iPhone’unuzdan kullanmaya başlayabilirsiniz.

ANDROID MAIL AYARLARI

ANDROİD  POP3 MAİL KURULUMU

Adım 1 : Menüden “E-Posta” simgesini tıklayınız.


Adım 2
: E-Mail kurulum bölümünde “E-posta” ve “Parolanızı” yazınız, “İleri” butonunu tıklayınız.

Adım 3 : Açılan bölümden “ POP3 hesabı ” seçeneğini tıklayınız.

Adım 4 : Kullanıcı adınıza mail@siteadiniz.com , Güvenlik Tipi bölümüne “Hiçbiri” seçeneğini işaretleyiniz, “İleri” butonunu tıklayınız.

Adım 5 :  SMTP Sunucusu kısmına : mail.siteadiniz.com Güvenlik Tipi : Hiçbiri seçeneğini işaretleyiniz, “Next” butonunu tıklayınız.

Adım 6 : E-postalarınızı kontrol etme sıklığını belirleyiniz. “İleri” butonunu tıklayınız.

Adım 7 : E-posta hesabınıza ismi veriniz, “Kaydet” butonuna tıklayarak e-posta kurulum işlemini tamamlayınız.

Adım 8 : Ana menüden Email uygulamasını başlatınız.

Tebrikler Mail hesabınızı başarı ile kurdunuz..

Outlook 2013 Mail Ayarları

Outlook 2013 POP3 hesabı kurulumu.

1-)İlk olarak programı çalıştırın, Next butonuna tıklayarak bir sonraki adıma geçiyorsunuz. Türkçe sürüm 2013 için ileriseçeneğini kullanın.

 

 

2-)Burada Yes seçeneğini seçtikten sonra Next butonu ile bir sonraki aşamaya geçiyorsunuz.

 

 

3-)Manual setup or additional server types seçeneğini seçip devam ediyorsunuz. Türkçe sürümde bu seçenek Sunucu ayarlarını veya ek sunucu türlerini el ile yapılandır olarak gözükmektedir.

 

 

4-)Burada hangi tür e-posta hizmeti aldığımızı seçmeniz isteniyor. POP or IMAP seçeneğini seçmelisiniz.

 

 

5-)Bu bölüme hesap bilgilerinizi giriyorsunuz. E-mail Address bölümüne oluşturduğunuz e-posta adresini, Incoming mail server ve Outgoing mail server bölümüne de mail.siteadresiniz.com yazıyorsunuz.  User Name bölümüne e-posta adresinizin tamamını, Password kısmına ise oluşturduğunuz e-posta adresinin şifresini yazıyorsunuz. Bu bölümleri doldurduktan sonra More Settings... bağlantısına tıklayınız.

 

 

6-)Outgoing Server bölümünden My outgoing server(SMTP) requires authentication, yani Giden sunucum kimlik doğrulaması gerektiriyor seçeneğini işaretliyorsunuz ve Advanced seçeneğine geçiyorsunuz.

 

 

7-)Bu bölümde Outgoing server (SMTP), yani giden sunucu portunu 587 olarak ayarlayıp OK tuşuna basıyorsunuz.

Giden sunucu portunu 587 olarak ayarlamazsanız e-posta alabilir fakat e-posta gönderemezsiniz.

 

 

 

8-)Outlook 2013′de e-posta hesabınızı oluşturmuş oldunuz. Test Account Settings bağlantısına tıklayarak herhangi bir hata olup olmadığını kontrol ediyorsunuz ve işlem tamamlanıyor.

 

Outlook 2010 Mail Ayarları

Outlook 2010 POP3 hesabı kurulumu.

1-)Hesap Ekle Butonuna tıklayınız.

 

 

2-)Bu pencerede aşağıdaki 'Sunucu ayarlarını veya ek sunucu türlerini el ile yapılandır' yazan kutucuğa tıklayıp, İLERİ ye tıklayınız.

 

 

3-)OK işareti ile gösterilen kutucuğa tıklayıp İLERİ'ye tıklıyoruz.

 

 

4-)Burada,Kullanıcı bilgileri kısmına Kendi Adınız ve Soyadınızı, E-posta adresinizi örnekteki gibi doldurunuz. Sunucu bilgileri kısmınıda resimdeki gibi doldurunuz. Oturum açma bilgilerini ise, Mail hesabınızın '@' işaretine kadar olan kısmını kullanıcı_isminiz olarak yazınız.

Not:Parolayı anımsayı işaretlemeyi unutmayınız. Daha sonra 'DİĞER AYARLAR' kısmına giriniz.

 

 

5-)Gelen pencerede yukarıdan, Giden Sunucusuna tıklayıp. OK işareti ile gösterilen kutucuğu tıklıyoruz. Daha sonra yukarıdaki 'GELİŞMİŞ'e tıklayınız.

 

 

6-)Giden Sunucu Port'unu 587 ve Gelen Sunucu Port'unu 110 yapıp 'Tamam' diyoruz.

 

 

7-)Tekrar Hesap Ekle penceresine dönüp, Hesap ayarlarınızı sınayınız.

 

 

😎Tick işaretleri resimdeki gibiyse kurulum başarıyla gerçekleşmiş demektir.

Outlook 2007 Mail Ayarları

Outlook 2007 POP3 hesabı kurulumu.

1-)Araçlar Menüsünden Hesap Ayarlarına tıklayınız.

 

 

2-)Bu pencerede, OK işareti ile gösterilen Yeni'ye tıklayınız.

 

 

3-)Bu pencerede OK işareti ile gösterilen seçeneği işaretleyip, İLERİ'ye tıklayınız.

 

 

4-)Bu pencerede aşağıdaki 'Sunucu ayarlarını veya ek sunucu türlerini el ile yapılandır' yazan kutucuğa tıklayıp, İLERİtıklayınız.

 

 

5-OK işareti ile gösterilen kutucuğa tıklayıp İLERİ'ye tıklayınız.

 

 

6-)Bu ekranda,Kullanıcı bilgileri kısmına Kendi Adınız ve Soyadınızı, E-posta adresinizi örnekteki gibi doldurunuz. Sunucu bilgileri kısmını da resimdeki gibi doldurunuz. Oturum açma bilgilerini ise, Mail hesabınızın '@' işaretine kadar olan kısmını kullanıcı_isminiz olarak yazınız.Parolayı anımsayı işaretlemeyi unutmayınız. Daha sonra 'DİĞER AYARLAR' kısmına giriniz.

 

 

 

7-)Gelen pencerede yukarıdan, Giden Sunucusuna tıklayıp. OK işareti ile gösterilen kutucuğu tıklayınız. Daha sonra yukarıdaki 'GELİŞMİŞ'e tıklayınız.

 

 

8-)Son olarak 'OK' işareti ile gösterilen yeri seçip. Tamam'a tıklayınız.

 

 

9-)Tekrar Hesap Ekle penceresine döndüğümüzde, "Hesap Ayarlarını Sına" ya tıklayınız.

 

 

10-)Tick işaretleri resimdeki gibiyse kurulum başarıyla gerçekleşmiş demektir.

Outlook Express Mail Ayarları

Outlook Express Mail Kurulumu

Bu işlemi yapmadan önce, kontrol panelinizden E-posta Adresinizi Oluşturmanız Gerekmektedir.

 

 

 

 

 

MAC MAIL AYARLARI

Kurulum için Mac bilgisayarımızı açtıktan sonra menü içeriğinde yer alan Sistem Tercihleri butonunu tıklıyoruz ve tüm resimlerde yeşil çizgi ile çerçeve içerisine alınmış alanlara dikkat ederek kuruluma başlıyoruz.

Mac-Kurulum-1Sistem tercihleri penceresini açtıktan sonra karşımıza gelen ekranda “İnternet Hesapları” menüsü bulunmaktadır. Buraya tıklayarak e-posta hizmetini ekleyeceğimiz sayfaya giriş yapıyoruz.

Mac-Kurulum-2İnternet hesapları menüsü, Mac bilgisayarlar içerisinde mail, kişiler, takvim, mesajlar ve diğer uygulamaların kullanılacağı yönetim bölümüdür. İnternet hesapları ikonuna tıklayıp, burada ekleyebileceğiniz bir çok e-posta hesabını görüntüleyebilirsiniz. Bu hesaplar arasında Yahoo, Google, Exchange vb. türden bir çok e-posta hesap türleri bulunmaktadır. Manuel e-posta kurulumu yapacağımız için “Başka Bir Hesap Ekle” butonuna tıklayarak işlemimize devam ediyoruz.

Mac-Kurulum-3Açılan pencerede, hesap türümüzü belirtiyoruz ve kuruluma “Yarat” butonuna tıklayarak devam ediyoruz.

Mac-Kurulum-4

“Bir Mail Hesabı Ekleyin” ikonunu seçtikten sonra karşımıza açılan sayfada e-posta hesabımıza ait isim, soyisim, e-posta ve e-postamıza ait parola ekranı gelecektir. İlgili bilgileri bu bölüme girdikten sonra “Yarat” butonuna tıklayarak bir sonraki ekrana geçiş yapıyoruz.

Mac-Kurulum-5

Mac bilgisayarlar için e-posta kurulumunda en önemli bölümlerinden birisi olan sunucu ayarları kısmıdır. Buradan hesap türümüzü belirleyerek IMAP/ POP3 seçerek kullanıcı giriş bilgilerimizi girdikten sonra kuruluma “Sonraki” butonuna tıklayarak devam ediyoruz.

Mac-Kurulum-6

  1. Adınız:  İsminiz ve Soyisminiz
  2. E-posta Adresi   : mailismi@siteisminiz.com
  3. Hesap Türü    :  POP3
  4. Gelen Posta Sunucusu : mail.siteisminiz.com
  5. Giden Posta Sunucusu : mail.siteisminiz.com
  6. Kullanıcı Adı   : mailismi@siteisminiz.com
  7. Parola    = şifreniz

Belirtilen şekilde e-posta bilgilerimizi, ilgili bölümlere girdikten sonra karşımıza sunucu bilgileri ekranı gelecektir ve bu kısımda “Gelen Posta Sunucusu (POP3):” kısmı Mac’te “Kapı” olarak nitelendirilmiştir. Bu kısımı “110“ olarak belirlememiz gerekiyor. SSL kullan kısmını boş bırakınız.  Apple, e-posta hizmetinizin kurulumunu tamamladığınızda, eğer e-posta yapılandırmanızda ya da  e-posta içerikleriniz ile ilgili sorun var ise sizi, “bunu işaretlemeniz gerekiyor şeklinde” uyaracaktır. “Sonraki” diyerek kuruluma devam edebilirsiniz.

Mac-Kurulum-7Yapılandıracağımız bir diğer önemli ayar ise giden posta sunucusu bilgilerini gireceğimiz ekrandır. Burada manuel olarak “Giden Posta Sunucusu (SMTP):” kısmını “587″ olarak belirtmemiz gerekiyor. Ancak Apple, Mac bilgisayar platformunda kurulum sırasında, giden posta sunucusunu otomatik olarak algılayabiliyor. Bu da Apple’ın bir güzelliği. Sadece mail sunucumuzu, kullanıcı adı ve şifremizi girerek kurulum ekranından “Yarat” butonuna tıklayarak devam ediyoruz.

Mac-Kurulum-8

Giden posta sunucusu bilgilerini girip “Yarat” dedikten sonra açılan pencerede sol tarafta hesap isminiz görünecektir. Bu E-Posta hizmetinizi başarılı bir şekilde oluşturduğunuz anlamına gelmektedir.

Mac-Kurulum-9Test hesabımız gördüğünüz gibi ekranın sol kısmında görünmektedir. Mac bilgisayarınız üzerinde ekli olan mail hesaplarınızı “İnternet Hesapları” menüsünden, sol kısımda görüntüleyebilirsiniz. E-Posta kurulumumuz tamamlandıktan sonra ana sayfada bulunan mail butonuna tıklayarak maillerimize giriş yapabiliriz.

Mac-Kurulum-10Maillerimize giriş işleminin ardından sizin de gördüğünüz gibi test mail sunucumuz üzerinde bulunan 2 adet mail senkronize olarak mailbox kutusunda görünmektedir.

Mac-Kurulum-11

Mac bilgisayarlar için e-posta kurulum işlemimizi başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş olduk. Artık mail alım ve gönderim işlemleriniz için OS X işletim sisteminde yer alan e-posta programını kullanabilirsiniz